Spiegelen en coaching met honden

Een hond in huis… Gezellig als maatje voor alle familieleden, om samen mee op de bank te kruipen of om lekker lange wandelingen mee te maken. Een huisdier kan je zoveel liefde en gezelligheid geven!

Maar wist je dat een hond je ook een spiegel voor kan houden? Over je kwaliteiten, maar mogelijk ook over je aandachtspunten. En bepaalde patronen in je eigen gedrag kan blootleggen. Als je er maar naar durft te kijken…
In een coachingsessie gaan we samen met jouw eigen hond aan de slag. Dit kan plaatsvinden in een bosrijk gebied in de omgeving Deventer of op een afgezet grasveld alleen voor ons en de hond (op de locatie van Kynologen Club Deventer). Samen zullen we vooraf bespreken wat een geschikte locatie is voor jouw sessie en natuurlijk jouw hond.

Je kan tijdens de sessie een specifieke hulpvraag hebben (bijvoorbeeld gericht op grenzen stellen, zelfvertrouwen, stress-niveau, contact maken/communicatie, leiderschap, enz.), maar dit is niet noodzakelijk. Middels verschillende opdrachten die je samen met je hond gaat uitvoeren gaan we kijken naar wat er mag gebeuren en welke inzichten je hier zelf uit wilt meenemen.

Belangrijk is dat er geen oordeel is. De hond wordt niet beoordeeld op hoe goed hij luistert of dat hij alle commando’s kent. Hij of zij hoeft enkel zichzelf te zijn. En tegelijkertijd hoef je als coachee geen hondengedragsdeskundige te zijn en je hond perfect onder commando te hebben. Misschien wel juist niet! Dat geeft de mooiste leer/spiegelmomenten.

Ben jij benieuwd wat jouw hond je tijdens de coachingsessie kan laten zien? Neem vrijblijvend contact op!
En het mooie is, de echte coach gaat na de sessie gewoon weer met je naar huis!